søndag 30. mai 2010

Ris og ros

Tomta begynner å bli klar for gravemaskinen. Jeg har rydda sammen all ris og kvist i passe store hauger, klar til bortkjøring. Det eneste som gjenstår er å samle veden slik at vi senere kan kappe den til vinterbrensel. Det ble jo faktisk ikke så rent lite. Og det er jo hyggelig. Vi tar det vi får..


Til uken skal jeg i møte med byggefirmaet. Da skal vi gå gjennom alle detaljene og romskjemaet. Deretter får jeg presentert hvor mye byggefirmaet skal ha for oppøringen av boligen og da kan jeg enklere verdisette egeninnsatsen. Jeg har tenkt at vi selv skal spikre på kledningen utvendig. Innvendig skal jeg sette plater på vegg og i tak, legge parkett. Spikre opp lister og foringer. Jeg skal også montere innerdører, garderober, kjøkken og baderomsinnredning.
Et lite skår i gleden er at byggefirmaet kommer neppe i gang med oppsettet før etter ferien. Men det betyr jo likevel at vi får litt bedre tid til å lage betongplaten huset skal bygges på.

torsdag 27. mai 2010

Skjøte..

I dag kom skjøtet og målebrevet. Det endelig beviset på at tomta har fått nye lykkelige eiere. Nå er det bare resten igjen.

Nå kan vi kjøre i gang med søkeprosessen for fult, så vi kan komme i gang med gravingen og støpingen.

Har hatt positive diaologer i dag ang. støping og gravingen på tomta. Det spriker fælt mellom tilbud som er hentet inn. Angrer nesten litt på at jeg ikke startet litt tidligere med en slik prosess. Det er helt tydelig en del penger å spare, selv på små tettsteder.
Fikk liksom gnisten litt tilbake :)

Nå gjelder det bare å finne ut hvordan vi skal støpe plata.. Har de siste dagene hatt flere samtaler med en knippe personer som jeg mener kan avhjelpe meg med valget av  metode og detaljer.
Det er viktig å ha noen uformelle fagpersoner, og folk med egne erfaringer å snakke med.
Så.. skal man igang med en byggeprosess, bør man finne noen å støtte seg mot..

lørdag 22. mai 2010

Endelig i gang..

I dag stilte vi mannsterk opp på tomta for begynne å rydde. Etter 4 timer var mesteparten av skogen nede for telling.
Etter en liten middagspause var det påan igjen. 1 time etter var tomta fri busker og trær. Nå gjenstår det samling og bortkjøring av ris og kvister.

Flere av naboene var innom tomta og slo av en prat. Førsteinntrykket av naboskapet ser veldig bra ut :)

Pinsehelg eller ikke, skal bort i dag og i morgen og rydde resten.

For flere bilder klikk på "les mer!" under..

torsdag 13. mai 2010

Entrepenør

Har prøvd å komme i kontakt med den lokale entrepenøren her i Lyngen, men det  er vanskelig å få kontakt. Kan hende jeg prøver andre om de ikke viser større interesse. Må ha på plass dette rimelig raskt. Tiden løper!

Forts. følger....
Vel nå har jeg fått et tilbud fra entrepenøren og det virker svært dyrt. Må nok ta noen ekstra runder. Må vurdere om jeg skal utsette prosjektet noen uker for å jobbe inn noen bedre tilbud. Det vil jo selvsagt bety noe fordyrende byggelån. Må regne litt og se hva jeg tjener.. eller sparer mest på.
Forts... Jeg så meg nødt til å hente tilbud fra andre entrepenører og det ga meg større spillerom. Fikk inn tilbud som var betydelig under det første. De kunne også tilby langt rimeligere betong til hus og garasje støpingen. Så valget ble enkelt og besluttningen er tatt.:)

Har også måtte purre på elektrikerfirmaet og deres tilbud. Regner med å få dette på plass over helgen:)... Helgen og uka er gått men ingen tilbud på plass ennå, for håpe det er den eneste prisen jeg må betale for å benytte lokalt firma.
Forts... Har fått tilbudet på det elektriske arbeidet og det var som forventet dyrere enn hva jeg hadde sett for meg. Jeg har sett på detlajene og kuttet ut noen produkter. Det dreier som varmekabler i rom hvor det strengt talt ikke er nødvendig med gulvvarme. Da ble prisen fortsatt høyere enn hva først antatt, men den er akseptabel.

Finansbeviset

Jeg fikk bekreftelse fra vår bank at finansbeviset er oversendt Blå Bolig slik at vi kan sende over husbestilling.
Vi er nå en liten uke på etterskudd i forhold til hva jeg hadde håpet, men vi får stå han av.

Bestillingen er klar hos Bygginor og den sendes over til Blå Bolig i morgen regner jeg med.
Nå må vi bare ta for oss romskjemaet og sette opp detaljene og sende den inn sammen med Transporterklæringen.

Skal onsdag i neste uke i møte med Lyngen Kommune og deres repr. for Husbanken. Skal søke om start finansiering siden forhåndstaksten viser de harde fakta. Hus i distriktet får ikke på langt nær samme verdiøkning som i tettere byer. Men det får vi leve med. Et startlån fra Kommunen er rimeligere enn toppfinansiering i bank.

Nabovarslene er klar..

Da har vi vært runden hos alle naboene og vi har samlet underskrifter fra alle naboer bortsett fra den ene som antok var den ene som ................!
De ba oss sende den rekomandert og det skal vi.

Så da skal alt være klart for Bygginor mtp. byggesøknaden.

fredag 7. mai 2010

Forhåndstakst

Som en nødvendig del av arbeidet med finansieringen måtte vi få en forhåndstakst av huset. En uttalelse fra takstmann om boligens markedsverdi når huset er ferdigstilt.
Og jeg må bare si det at det første jeg tenkte når jeg fikk den presentert var "skuffende". Men det gikk ikke mange sekunder før humøret lettet. Etter mange år i Tromsø og boligpriser som er hinsidige, har man fått et usunt forhold til boligpriser. På landsbygda er prisene mer reell. Og når jeg tenkte på alle fordelene vi har med å bo i Lyngen kontra Tromsø, steg humøret. raskt. Så i bunn og grunn er jeg godt fornøyd med markedsverdien vi fikk på boligen vår. Dessuten har vi ikke planer om å selge boligen med mindre det skjer noe som tvinger oss til det. Dette er huset vi ønsker å bo i til vi blir pleiepasienter.

Første tilbudet på plass..

Da har vi fått det første tilbudet inn på innboksen. Rørleggerfirmaet jeg besøkte i Tromsø har jobbet effektivt og laget et tilbud til oss på alt av rørarbeid og utstyr. Og summen kom på det som jeg hadde forespeilet, så det ble ingen overraskelser. Den kom på 20 000,- under mitt anslag, men det skyldes også at jeg har lagt til 15-20 tusen ekstra til korrigeringer underveis og evt. pris justeringer. Godt fornøyd med det.

Nabovarsel

Etter mange forsøk på å treffe de riktige folkan i kommunen har vi nå fått en liten liste med de som skal ha nabovarsel. Men jeg har en mistanke om det er flere på lista som ikke trenger nabovarsel. Men holdningen er at det er bedre å levere ut for mange enn for få.
I går ettermiddag tok vi turen alle 3 på en liten runde. De 2 første naboen var ikke hjemme så vi får prøve de en annen dag.
De neste naboene var hjemme men vi rakk bare 2 av flere for de var så snakkesalig og hyggelig. Ingen av de 2 hadde innsigelser på våre planer i og med at hustypen vi har valgt passer fint inn i resten av feltet, samt at vi ikke skal lage kjeller som bygger opp huset unødig i høyden.

Jeg som er fra Lyngen kjenner noen av naboene fra tidligere, men vi har likevel fått et godt inntrykk og vi følte oss velkommen.

Et lite tips til de som skal i gang med byggeprosjekt. Vær tidlig ute med planleggingen og den administrative fasen. Tiden har hentet oss inn, og den går utrolig fort.
Vel.. får stikke å prøve å treffe de andre naboene:)

søndag 2. mai 2010

Garasje tegninger

Garasjen slik vi har lyst at den skal være. Det kan hende vi ikke får godkjent denne pga av garasjens høyde men har virkelig lyst på noen ekstra kvadrat på hemsen. Hvis vi må senke mønehøyden skal vi nok få til det også. Vi får se hva som hender.

Elektriker og rørlegger

Elektriker
Har hatt samtaler med et lokalt elektrofirma og fått en beskrivelse hva de trenger for å kunne utforme et mest mulig korrekt tilbud. Mye er klart allerede, men må likevel ta meg et par timer å tenke gjennom utstyr og plassering. Sender over via epost. Det er sabla enkelt når man kan benytte epost og internett som kommunikasjon.

Rørlegger
Jeg har hatt flere samtaler med rørleggeren og han er klar, men skal likevel ta en liten runde vedrørende et komplett tilbud jeg kan bruke i prosessen med å ordne finansieringen. Har avtalt møte i Tromsø tirsdag 04.05.2010

Hus Bestilling

Vel.. da har vi signert bestillingen av husets første levering. Vi har satt leveringsdato til midten av juni, men kan hende den må skyves en uke lenger ut i juni , i og med at det kan ta ennå to uker før vi har et finansieringsbevis klar hos banken. Samtalene med Banken er i gang, og har levert en oversikt over kostnader slik vi tror det fortoner seg.
I følge banken vår er finansiering ikke noe problem, det gjenstår bare det formelle som skal på plass.

Jeg kjenner faktisk at tiden går litt for fort  nå.. Klarer ikke helt å henge med, og jeg som har symptomer på  "kontrollfreak"

Nabovarslene er klar og vi tenker å stikke ut over helga og presentere oss og våre planer for våre tiltenkte naboer. Håper det foregår uten dramatikk:)

Bygginor kan da sette i gang med byggesøknaden.